Ανθρώπινες απώλειες από το σεισμό στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 7 βαθμών που συγκλόνισε την Κυριακή 5/8/2018 την Ινδονησία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στα νησιά Μπαλί και Λομπόκ της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση πανικού ανάμεσα στους τουρίστες και τους κατοίκους τους.
Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε χερσαία περιοχή, στη νήσο Λομπόκ, παρότι οι αρχικές πληροφορίες το τοποθετούσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Πριν από μια εβδομάδα, σεισμός 6,4 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο Λομπόκ και εγκλώβισε προσωρινά εκατοντάδες τουρίστες στις πλαγιές ενός ηφαιστείου.
Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες στα διεθνή αεροδρόμια του Μπαλί και του Λομπόκ πανικοβλήθηκαν και ότι σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές στα κτίρια, αλλά δεν επηρεάστηκε η λειτουργία τους.
Ο σεισμός έγινε αισθητός για μερικά δευτερόλεπτα στο Μπαλί, όπου οι άνθρωποι βγήκαν έξω από σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους.
Η υπηρεσία διαχείρησης καταστροφών της χώρας κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες. Ωστόσο, η προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα που θα έφθαναν το μισό μέτρο, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά τον σεισμό, ήρθη γρήγορα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFPwww.ert.gr

2018-08-05 18:47:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ