ΗΠΑ: Ο Μπόνο ζητά να σταματήσει ο χωρισμός των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους

Έκκληση στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου απηύθυνε σήμερα (Τετάρτη 20/6) ο Μπόνο, τραγουδιστής του συγκροτήματος των U2, να πιέσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει την πολιτική του χωρισμού των οικογενειών των παράτυπων μεταναστών.
Η εν λόγω πολιτική «είναι εντελώς αντίθετη με τις αμερικανικές αξίες» επεσήμανε ο  δημοφιλής καλλιτέχνης. Ο διάσημος τραγουδιστής του Ιρλανδικού συγκροτήματος, γνωστός και για την ακτιβιστική του δράση, με την ευκαιρία των συναυλιών που έδωσε με την μπάντα του στην Ουάσιγκτον αυτές τις μέρες,  συζήτησε με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς βουλευτές στο Καπιτώλιο για το ζήτημα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως και αφορά περισσότερα από 2.300 παιδιά που έχουν ήδη χωριστεί από τους γονείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν έχοντας εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ από το Μεξικό.
Αυτή τη στιγμή τα ανήλικα παιδιά των παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ, τα οποία δεν μπορούν να συλληφθούν μαζί με τους γονείς τους,  οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνονται σε κέντρα διαμονής και ως εκ τούτου χωρίζονται από τις οικογένειές τους.
Ο Μπόνο ανέφερε χαρακτηριστικά στο AFP για το συγκεκριμένο θέμα: «Μίλησα με πολλούς Ρεπουμπλικάνους…  Αυτοί είπαν ότι θέλουν να βρεθεί μια λύση. Ωστόσο πρόκειται για κάτι που πρέπει πολύ απλά να σταματήσει (…).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αρνητικές αντιδράσεις -απέναντι στην πολιτική «Μηδενικής Ανοχής» του Τραμπ στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στις ΗΠΑ και κυρίως στην απόφαση του προέδρου να διώκονται ποινικά οποιοιδήποτε ενήλικες διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών- είναι έντονες ακόμα και από την πλευρά των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Ο Μπόνο -συνιδρυτής της the ONE Campaign, η οποία αγωνίζεται κατά της φτώχειας και του HIV- βρισκόταν στο Κογκρέσο για να ευχαριστήσει τους βουλευτές για την χρηματοδότηση διεθνών προγραμμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Brent N. Clarke/Invision/APwww.ert.gr

2018-06-20 15:10:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ