«Ιστορικό λάθος» η επιδρομή του Ισραήλ εναντίον δυνάμεων του Ιράν στη Συρία, λέει η Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ διέπραξε ένα «ιστορικό σφάλμα» πραγματοποιώντας στις 9 Απριλίου αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στη Συρία, γεγονός που το φέρνει σε «ευθεία σύγκρουση» με το Ιράν, προειδοποίησε ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Οι Ισραλινοί «πρέπει να ξέρουν ότι διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος, ότι τέθηκαν από μόνοι τους σε ευθεία σύγκρουση με το Ιράν» όταν έπληξαν την αεροπορική βάση T4, στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, είπε ο Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Στη βάση αυτή στάθμευσαν ιρανικές δυνάμεις που στηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Τουλάχιστον 14 μαχητές, από τους οποίους οι επτά ήταν Ιρανοί, σκοτώθηκε σε αυτήν την επίθεση.
«Είναι κάτι χωρίς προηγούμενο εδώ και επτά χρόνια: το Ισραήλ να βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης που βρίσκονται στη Συρία», συνέχισε ο Νασράλα, αναφερόμενος στις ειδικές δυνάμεις του ιρανικού καθεστώτος. «Είναι ένα γεγονός που αποτελεί σημείο καμπής για την κατάσταση στην περιοχή», εκτίμησε.
Το Ισραήλ και η Συρία, επισήμως, βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών δυσχεραίνονται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι δύο εχθρικές δυνάμεις για το Ισραήλ πολεμούν στο πλευρό του συριακού καθεστώτος: η Χεζμπολάχ και το Ιράν.
Τον περασμένο Φεβρουάριο το Ισραήλ έπληξε το ίδιο αεροδρόμιο υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ιρανική βάση» από την οποία είχε απογειωθεί ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πέρασε στον εναέριο χώρο του.
Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-13 20:07:32

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ