ΚΚΕ: «ΗΠΑ-Βρετανία και Γαλλία ματώνουν τους λαούς»

Συγκέντρωση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία διοργανώνει σήμερα στο Σύνταγμα, στις 18.30, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα.
«Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ΄ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ υπό τον τίτλο «Ξεσηκωμός! Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς. Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα – Να κλείσουν οι βάσεις – Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ».
«Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» σημειώνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά -με εμπορικούς «πολέμους» και αντιλαϊκά μέτρα- τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση
Επίθεση ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας στη Συρία – Στόχος εγκαταστάσεις σχετικές με χημικά όπλα (video)www.ert.gr

2018-04-14 13:31:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ