Μίνι σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό-Ιταλική αντίδραση

Τη διεξαγωγή μίνι συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, με τη συμμετοχή της Ελλάδας ανακοίνωσε η Κομισιόν.
«Αν όλα έχουν προσυμφωνηθεί, τότε δεν θα πάμε στην ευρωπαϊκή σύνοδο της Κυριακής», διαρρέει η Ρώμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, επανέλαβε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ότι η Ρώμη δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος του μεταναστευτικού.
Όπως έγραψε στο τουίτερ, η Ιταλία, ζητά να καταργηθεί ο κανόνας βάσει του οποίου οι αιτούντες άσυλο που έχουν προωθηθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ, μπορούν να σταλούν και πάλι στην πρώτη χώρα εισόδου τους.
Την ίδια ώρα, την ανάγκη να βρεθεί μία κοινή ευρωπαϊκή λύση για τους όρους παροχής ασύλου στην ΕΕ και την αντιμετώπιση των προσφυγικών κρίσεων υπογράμμισε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, η επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και τη λειτουργία του χώρου Σέγκεν.Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε πως απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων και των δικαιοδοσιών της Frontex για να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, προσθέτοντας ότι αυτό είναι πρωταρχική ευθύνη των κρατών-μελών.
Διήμερη επίσκεψη σε Ιορδανία και Λίβανο, πραγματοποιεί από την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 η Γερμανίδα Καγκελάριος, με κύριο θέμα την προσφυγική κρίση.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: ΕΕ: Μίνι σύνοδος κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικόwww.ert.gr

2018-06-21 05:55:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ