Μεταναστευτικό: Στην Ελευσίνα 389 μετανάστες από Σύμη




Στο λιμάνι της Ελευσίνας αναμένεται το πρωί της Τετάρτης το αρματαγωγό «Ικαρία» το οποίο μεταφερεί 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη. Οι 389 άνθρωποι στη συνέχεια θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η επιχείρηση εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών με περίπου 4000 μετανάστες να έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους δυο μήνες στην ενδοχώρα χωρίς, πάντως, να λείπουν τα προβλήματα στις περιοχές που οδηγούνται.

Μια από αυτές είναι και το χωριό Νέα Καβάλα του Δήμου Παιονίας όπου εκατοντάδες πρόσφυγες περνούν καθημερινά μέσα από εκεί για να φιλοξενηθούν στη δομή προσφύγων.

Στο ήδη επιβαρυμένο camp της Νέας Καβάλας μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο περίπου χίλιοι επιπλέον πρόσφυγες. Τα προβλήματα έκτοτε πολλαπλασιάστηκαν και για τους κατοίκους του χωριού .Η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι οι νεοφερμένοι χίλιοι πρόσφυγες από τη Μόρια θα φιλοξενούνταν στη Νέα Καβάλα για είκοσι μέρες αλλά μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους του χωριού . Μάλιστα , οι κάτοικοι είναι στα όριά τους με τα επεισόδια και τις κλοπές να είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο. Οι αρχικές διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς υπόσχονταν στους κατοίκους ότι οι μετανάστες θα έμεναν για 20 ημέρες μόνο μέχρι να πάνε σε νέα δομή φιλοξενίας πράγμα όμως δεν έχει γίνει προκαλώντας μεγαλύτερη οργή στους κατοίκους. Πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται να κλειδώνουν και να ασφαλίζουν τα μαντριά τους αφού οι μετανάστες ορμούν για να κλέψουν αρνιά και κοτόπουλα όπως λένε




Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ