Ξάνθη: Περιορίστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών (upd)

Σε περιορισμένο χώρο εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στο εργοστάσιο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά έχει περιοριστεί στον χώρο εκδήλωσής της που ήταν η κεντρική μονάδα του εργοστασίου και έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος επέκτασής της σε άλλα τμήματα του εργοστασίου.

Στο σημείο επιχειρούν 22 οχήματα με 74 πυροσβέστες, ενώ οι δυνάμεις αυτές θα ενισχυθούν με άλλα 6 οχήματα καθώς όπως τονίστηκε από την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών που καίγονται και του κινδύνου εκρήξεων.
Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων ακόμα και από την περιοχή της Ροδόπης.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και για αυτό το λόγο οι Αρχές νωρίτερα είχαν συστήσει στους κατοίκους να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.
Νωρίτερα, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο:
«Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-01 14:18:57

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ