Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Περίπου 36.000 πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες ελπίζουν ότι οι ηπιότεροι άνεμοι που πνέουν σήμερα θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν αναχώματα για να περιορίσουν τις πυρκαγιές.
Έξι άνθρωποι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και επτά ακόμα αγνοούνται από την περασμένη Πέμπτη. Περισσότερα από 800 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 37.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά έκανε στάχτη 420.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Thousands ordered to evacuate as 2 California wildfires rage miles apart pic.twitter.com/lKlj7XUL5R
— CBS News (@CBSNews) July 31, 2018

Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι υπήρξε κάποια πρόοδος χθες, έχοντας δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 23% της περιμέτρου της πυρκαγιάς, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.

Firefighters with Cal Fire Mendocino Unit cover themselves from smoke and ash created by an advancing wildfire on Monday in Lakeport, California. pic.twitter.com/9NnpP7Ol06
— Fox News (@FoxNews) July 31, 2018

Η φωτιά, μέχρι στιγμής, η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε χωρίς προειδοποίηση το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.

Firefighters gain on sprawling California wildfire, six dead pic.twitter.com/vR6KfAXxb9
— Reuters Top News (@Reuters) July 30, 2018

Δύο πυροσβέστες και τουλάχιστον τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και η προγιαγιά τους.
Ολόκληρες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Κέσγουικ στα περίχωρα του Ρέντινγκ, καταστράφηκαν καθώς οι κάτοικοι τις εγκατέλειψαν σε μια χαώδη κατάσταση προσπαθώντας να σωθούν. Χθες, οι αρχές επέτρεψαν σε ορισμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αν και η διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης συνεχίζει να ισχύει ακόμα για 37.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Roughly 37,000 people were forced to evacuate their homes in recent days as wildfires raged in California. “All that matters is we’re alive.”
— The New York Times (@nytimes) July 30, 2018

Συνολικά, οι δασικές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής Δύσης έχουν κατακάψει 18,4 εκατ. στρέμματα φέτος, 24% περισσότερα από το μέσο όρο των εκτάσεων που κάηκαν την ίδια περίοδο κατά την περασμένη δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuterswww.ert.gr

2018-07-31 11:30:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ