Φινάλε για το KinderDocs με διπλή προβολή

Πώς κάνεις καινούριους φίλους όταν δεν μιλάς την ίδια γλώσσα; Ή αν έχεις μεγαλώσει στα τροπικά δάση του Μεξικού, πώς προσαρμόζεσαι στην πόλη; Τι σημαίνει “δυτικός πολιτισμός” μέσα από τα μάτια των παιδιών; Η τελευταία προβολή για το φετινό KinderDocs μας καλεί να το ξανα-ανακαλύψουμε και να το συζητήσουμε μέσα από δύο αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές παιδιά, αυτήν την Κυριακή, 22 Απριλίου στις 12.00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).
The Lagoon, του Aaron Schock, 44’, 2016, Η.Π.Α., Μεξικό. Μάγια & Ισπανικά με ελληνικούς υπότιτλους
Στην ταινία The Lagoon θα ζήσουμε μαζί με τον 13χρονο Γιούκ για 18 μήνες στα τροπικά δάση του Μεξικού. Ο Γιουκ, από τη φυλή των Μάγια ξέρει να επιβιώνει και να βρίσκει την τροφή του μέσα στην ζούγκλα και μαθαίνει και τον μικρότερο αδελφό του Χοσέ, να εξερευνά και να ψαρεύει στη λίμνη. Όταν όμως αναγκάζεται να πάει σχολείο τα πράγματα αλλάζουν δραματικά γιατί είναι “πάτος” και στα ισπανικά αλλά και στα μαθηματικά. Ενώ οι δυσκολίες της οικογένειας μεγαλώνουν η μόνη ελπίδα που μένει είναι να εγκαταλείψει το χωριό, το δάσος και τον αγαπημένο του αδερφό για να αναζητήσει καλύτερο μέλλον στην πόλη.
Βραβεία: 2017: Sebastopol Documentary Film Festival (USA) * 2016: Cinema Eye Honors Award (USA) * Woodstock Film Festival (USA) * HOTDOCS Canadian International Film Festival (CAN)
New, του EefJe Blankevoort, Ολλανδία, 20′, 2014. Στα Ολλανδικά με ελληνικούς υπότιτλους

O 8χρονος Τανάνς που μεγαλώνει σε στρατόπεδο προσφύγων φεύγει πρόσφυγας από το Κονγκό μέσω ενός προγράμματος του OHE και για πρώτη φορά έρχεται στην Ευρώπη. Μέσα από τα μάτια του ανακαλύπτουμε και εμείς εκ νέου όλα αυτά που ξέρουμε και ούτε καν βλέπουμε. Πώς είναι να ακουμπάς σε ένα στρώμα και να κοιμάσαι με μαξιλάρι, πώς σου φαίνεται το αποσκληρυντικό των ρούχων όταν το βλέπεις για πρώτη φορά στην ζωή σου πάνω σε ένα πλυντήριο; Πώς κάνεις καινούργιους φίλους όταν δεν μιλάς καν την ίδια γλώσσα;
Βραβεία: 2015: Children’s Film Festival Seattle * Mo & Friese Children’s Short Film Festival * Prix Jeunesse UNESCO

Δύο ταινίες για τη διαφορετικότητα, τις αλλαγές, τον δυτικό πολιτισμό, τη μάθηση και το σχολείο, για παιδιά & εφήβους από 10+ και όλη την οικογένεια.
Μετά την προβολή στο Μουσείο Μπενάκη θα ακολουθήσει ως τις 14.00 συζήτηση με καλεσμένο τον ταξιδευτή φωτογράφο Alexandros Tsoutis και δράση από τη δημιουργική ομάδα Imaginary Rooms αυθόρμητη Ζωγραφική-Doodling σχεδιασμένη με αφορμή τις 2 ταινίες.
Το δεύτερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ KinderDocs για παιδιά και νέους, που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου με την ταινία Childhood της νορβηγίδας Margreth Olin, ολοκληρώνεται με επιτυχία για φέτος και ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη σεζόν με το κοινό που το αγκάλιασε.

To φεστιβάλ KinderDocs διοργανώνει η εταιρεία Kouzi Productions σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα διοργάνωσης ξεχωριστού φεστιβάλ  KinderDocs σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές στο info@kinderdocs.comwww.ert.gr

2018-04-19 12:18:44

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ