Χ. Σταϊκούρας : Η κυβέρνηση στερεί τη ρευστότητα από την αγορά

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά προκειμένου να συντηρήσει την αυταπάτη της “καθαρής εξόδου”, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει  ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.
Παραθέτοντας  τις απόψεις του, ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνει ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα  και αναφέρει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν και τον Μάρτιο, παρά την πρόσφατη εκταμίευση της δόσης.
Κάνει επίσης λόγο για  “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου το οποίο διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 22,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5 δισ. ευρώ από το τέλος του 2017.
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.
Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες» καταλήγει στη δήλωση του οκ. Σταϊκούρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-04 08:51:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ