Άλλα 16 κρούσματα κορονοϊού εμφανίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα – ΚΟΣΜΟΣ

Η ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε 16 νέα κρούσματα του κορονοϊού έως τα μεσάνυχτα της 18ης Ιουλίου, από 22 μία ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υγειονομική αρχή της Κίνας.

Από τις νέες μολύνσεις, 13 εντοπίστηκαν στην Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας Σιντζιάνγκ. Οι υπόλοιπες τρεις, που καταγράφηκαν στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ και την ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, ήταν εισαγόμενες μολύνσεις από ταξιδιώτες από το εξωτερικό σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) και την τοπική υγειονομική επιτροπή της Σιντζιάνγκ.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Σαντόνγκ ήταν ένας υπάλληλος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας China Petroleum & Chemical Corporation, ή Sinopec, που εργάζεται στο Κουβέιτ, ανέφερε σήμερα Κυριακή η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Τσινγκντάο.

Άλλοι οκτώ υπάλληλοι της Sinopec που έφθασαν από το Κουβέιτ την Παρασκευή διαγνώστηκαν ως ασυμπτωματικοί ασθενείς από την υγειονομική αρχή της Τσινγκντάο.

Χθες η ηπειρωτική Κίνα είχε καταγράψει συνολικά 42 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα, περιλαμβανομένων 18 νέων ασυμπτωματικών ασθενών στην Ουρούμτσι.

Η πόλη τέθηκε σε “λειτουργία πολεμικής περιόδου” χθες καθώς τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόκρισης έκτακτης ανάγκης μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη.

Μέχρι χθες, η ηπειρωτική Κίνα είχε 83.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανέφερε η εθνική επιτροπή υγείας. Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 παραμένει στους 4.634.

Συνεχίζονται οι τοπικές εξάρσεις στην Τσεχία

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του κορονοϊού αυξήθηκε σε 4.764, υπερβαίνοντας το προηγούμενο υψηλό των 4.737 που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας.

Χθες Σάββατο ταυτοποιήθηκαν 113 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από τις αρχές Μαρτίου, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα περιστατικά μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σε 13.885.

Η κεντροευρωπαϊκή χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 358 θανάτους από την ασθένεια COVID-19 που προκαλεί ο κορονοϊός, πολύ λιγότερους από πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Η αύξηση στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων παρατηρείται καθώς οι μολύνσεις ξεπερνούν τις τελευταίες ημέρες τις 100 σε ημερήσια βάση, υπερβαίνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που θεραπεύονται. Τα νέα κρούσματα –κυρίως στο βιομηχανικό βορειοανατολικό τμήμα της χώρας όπου σημειώθηκε μια έξαρση σε ορυχεία– είναι μέχρι τώρα πιο ήπια σε σχέση με προηγουμένως.

Εκατόν τριάντα πέντε άνθρωποι νοσηλεύονταν χθες, κάτω από το ένα τρίτο της κορύφωσης των 446 τον Απρίλιο και πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες του εθνικού συστήματος υγείας όπως αυτές παρουσιάζονται από την κυβέρνηση.

Η πίεση στα νοσοκομεία περιλαμβάνεται στα κριτήρια που λαμβάνει υπόψη της η κυβέρνηση όταν λαμβάνει αποφάσεις για την απόκριση στην επιδημία.

Αφότου ήραν ένα αυστηρό εθνικό lockdown που είχαν επιβάλει τον Μάρτιο, οι αρχές δεσμεύθηκαν ότι θα αποφύγουν στο μέλλον μέτρα σε εθνικό επίπεδο, λαμβάνοντας αντ΄αυτού μέτρα για τοπικές εξάρσεις σε περιφερειακό επίπεδο.

Την Παρασκευή οι αρχές ενέτειναν τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές, καθιστώντας και πάλι υποχρεωτικό το κάλυμμα του προσώπου, περιορίζοντας τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και επιβάλλοντας ελέγχους σε εργαζομένους που διασχίζουν τα σύνορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ