Άλτμαϊερ: Η Ευρώπη θα απαντήσει ανάλογα στο «Η Αμερική Πρώτα»

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η Ευρώπη θα απαντήσει ανάλογα, αν η Ουάσιγκτον επιλέξει το «Η Αμερική Πρώτα» και θέσει τα δικά της οικονομικά συμφέροντα πάνω από των εταίρων της, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ.
Σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Άλτμαϊερ απέδωσε την προσπάθεια των ΗΠΑ να εμποδίσουν τη δημιουργία ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία και θα περνά κάτω από τη Βαλτική στην επιθυμία τους να διασφαλίσουν αγορές για τις δικές τους εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.
«Έχουν μεγάλες υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου που πρέπει να βγάλουν την αξία τους», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός, «όμως αυτό το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό του αγωγού. Μόνο η παρεμπόδιση (της κατασκευής) του Nord Stream 2 δεν θα τους διασφαλίσει εξαγωγές».
Ο Άλτμαϊερ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα απαντήσει αυστηρά στις απόπειρες των ΗΠΑ να βάλουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα πάνω από αυτά των εταίρων τους. «Οι ΗΠΑ είναι φίλοι και εταίροι μας, όμως θέλουμε να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες».
«Όμως αν ισχύει το “Η Αμερική Πρώτα” και θέσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα πάνω από αυτά των άλλων, τότε θα πρέπει να περιμένουν ότι η Ευρώπη θα προσδιορίσει τα δικά της συμφέροντα και θα πολεμήσει για αυτά», τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuterswww.ert.gr

2018-05-18 09:22:40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ