Άμστερνταμ και Ρότερνταμ επιβάλλουν τη χρήση μάσκας λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πιο πολυσύχναστους χώρους ανακοίνωσαν την Πέμπτη (30/07) οι δύο μεγαλουπόλεις της Ολλανδίας,  Άμστερνταμ και Ρότερνταμ, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Μια ημέρα νωρίτερα, η αρμόδια κυβερνητική ομάδα για τη διαχείριση της πανδημίας είχε κρίνει μη απαραίτητη την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα, αφήνοντας ωστόσο στις Αρχές των περιφερειών την ελευθερία να λάβουν το μέτρο.

Μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες, η Ολλανδία είναι μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που ακόμη αντιτίθενται στη γενικευμένη χρήση μάσκας.

Οι υγειονομικές Αρχές του Άμστερνταμ, ωστόσο, εξέδωσαν διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τις 5 Αυγούστου στους πιο πολυσύχναστους χώρους, ανάμεσά τους η Κόκκινη Συνοικία και οι φωταγωγημένες με κόκκινο νέον βιτρίνες της στις οποίες προβάλλουν εργάτριες του σεξ.

Η συνοικία αυτή είχε ξανανοίξει την 1η Ιουλίου, έχοντας παραμείνει σχεδόν τρεις μήνες κλειστή λόγω της πανδημίας Covid-19.

Στην πόλη λιμάνι του Ρότερνταμ θα είναι επίσης υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις εμπορικές συνοικίες και στα εμπορικά κέντρα από τις 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κανονισμοί θα εφαρμοστούν στα άτομα ηλικίας άνω των 13 ετών στις δύο πόλεις και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, κάλεσε πρόσφατα τους πολίτες της χώρας να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται στη χώρα, κυρίως στους νέους.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση των Αρχών, 53.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί στη χώρα, από τα οποία 6.145 θάνατοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ