Άπαντες σώοι στο οχηματαγωγό, στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά

Ένα οχηματαγωγό, στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε χθες πυρκαγιά, αναμένεται να επιστρέψει στο σουηδικό λιμάνο Νίνασχαμν, ανακοίνωσε η Σουηδική Ναυτιλιακή Διοίκηση (SMA).

Η φωτιά διαδόθηκε από ένα φορτηγό ψυγείο στο γκαράζ του πλοίου χθες το μεσημέρι βορείως της νήσου Γκότλαντ καθώς το Stena Scandia κατευθυνόταν στο λετονικό λιμάνι Βέντσπιλς από το Νίνασχαμν, κοντά στη Στοκχόλμη, όπου και θα ρυμουλκηθεί.

Η φωτιά κατασβέστηκε χθες το απόγευμα.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των 241 επιβατών και του 58μελούς πληρώματος, σύμφωνα με την SMA.

“Κινείται με περιορισμένη ταχύτητα και αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι το πρωί της Τρίτης”, ανέφερε η SMA σε ανακοίνωσή της αργά χθες το βράδυ.

Εξαιτίας της φωτιάς προκλήθηκε μηχανική βλάβη και το πλοίο άρχισε να παρασύρεται προς το Γκότλαντ οδηγώντας τις αρχές στο να αρχίσουν να απομακρύνουν κάποιους από τους επιβάτες του. Το πλοίο, ωστόσο, κατάφερε να θέσει εκ νέου τις μηχανές του σε λειτουργία και η διαδικασία εκκένωσής του διακόπηκε.

Στις 05:15 GMT το πλοίο κατευθυνόταν προς το Νίνασχαμν με ταχύτητα 8,7 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παροχής ναυτιλιακών αναλυτικών στοιχείων MarineTraffic.

Μια έρευνα που θα διεξαχθεί αναμένεται να διακριβώσει τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Το Stena Scandica πραγματοποιούσε χθες δρομολόγιο ανάμεσα στη Λετονία και τη Σουηδία στη Βαλτική θάλασσα, όταν σήμανε συναγερμός γύρω στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας) για φωτιά εν πλω, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του 20ού αιώνα εκτυλίχθηκε ανάμεσα στις Βαλτικές χώρες και τη Σουηδία τον Σεπτέμβριο του 1994 με το ναυάγιο του οχηματαγωγού “Estonia” που προκάλεσε τον θάνατο 852 ανθρώπων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters