Άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε.

Στην ανάγκη άμεσης στήριξης του αθλητισμού, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία και τη διακοπή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων, συμφώνησαν οι υπουργοί Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη σημερινή άτυπη τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε η κροατική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή και της Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεότητας, Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Κατά τη διάρκειας 3,5 ωρών τηλεδιάσκεψη, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητικό τομέα, καθώς και τα μέτρα που προγραμματίζονται ή έχουν ήδη ληφθεί για την σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Διαπιστώθηκε αρχικά ο κοινός βηματισμός των κρατών-μελών στο ζήτημα της επανεκκίνησης του αθλητισμού και ακολούθησε συζήτηση, με επίκεντρο την αναγκαιότητα άμεσης στήριξης του αθλητισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συλλέγοντας τις συγκλίνουσες απόψεις των κρατών-μελών, εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας από την Γερμανία στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η Γκαμπριέλ τόνισε την αλληλεγγύη και την ενότητα που επιδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα εντός της Ε.Ε., ενώ εξήρε τις δράσεις και τα οριζόντια μέτρα των κρατών-μελών για την ανάσχεση της διάδοσης του ιού, αναγνωρίζοντας ότι η επιτυχής κοινή πορεία βασίστηκε και στα όσα είχαν συζητηθεί από τους υπουργούς Αθλητισμού στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη της 21ης Απριλίου.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεότητας προσδιόρισε για τα τέλη Αυγούστου την συνολική έκθεση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον αθλητισμό, αναφέρθηκε σε επεξεργασία πλάνου προγραμμάτων στήριξης που θα εφαρμοστούν ως τα τέλη του 2020, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω το υφιστάμενο πρόγραμμα Erasmus+ και θα υπάρξει μεγαλύτερη εισδοχή της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της στο αθλητικό φάσμα.

Στην τοποθέτησή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ασφαλή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και σε όσα προγραμματίζεται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι η κρίση του κορονοϊού αποτελεί μία ευκαιρία ανάδειξης των πραγματικών αξιών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, ενώ επισήμανε ακόμη την ανάγκη απευθείας χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την Ευρώπη, ώστε να μπορέσουν τα σωματεία να επιβιώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ