Έγγραφο-φωτιά: Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς ζήτησαν από τις αμερικανικές αρχές τα στοιχεία που αρνούνταν να παραλάβει ο Αγγελής!


Ο «μάρτυρας κατηγορίας» στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την τυχόν εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου δωροδοκίας πολιτικών και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία, εξελίσσεται σε κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς άσκησε εναντίον του κ. Αγγελή ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος καθώς με την ιδιότητα του επόπτη των Εισαγγελέων Διαφθοράς, αρνήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 αρνήθηκε να παραλάβει στη Βιέννη στοιχεία για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Στη Βιέννη είχαν πάει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά και ο κ. Αγγελής ως επόπτης τους, για να συναντήσουν Αμερικανούς συναδέλφους τους που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνάντηση οι Αμερικανοί εισαγγελείς επιχείρησαν να παραδώσουν στον κ. Αγγελή και τους εισαγγελείς Διαφθοράς στοιχεία ως προς τον τραπεζικό λογαριασμό συγγενικού προσώπου πολιτικού ο οποίος εμπλεκόταν στο σκάνδαλο Novartis.

Όμως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία επικαλούμενος μη νομιμότητα της διαδικασίας, παραπέμποντας τους Αμερικανούς εισαγγελείς στην Eurojust!

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελής αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία και μάλιστα προς υπεράσπιση του χρησιμοποίησε έγγραφο δικαστικής συνδρομής με αριθμό 344/28-1-2019 που υπογράφεται από τον τότε επίκουρο Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα.