Έκθεση Αλληλέγγυας Οικονομίας εγκαινίασε η Ε. Αχτσιόγλου στην Πάτρα

Την πρώτη περιφερειακή Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιείται στην Πάτρα 6 & 7 Ιουλίου στην Αγορά Αργύρη, εγκαινίασε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Θεανώ Φωτίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.
Η υπουργός κατά την ομιλία της σε παραγωγικούς φορείς, παράγοντες της πόλης και ανθρώπους της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας απ όλη τη Δυτική Ελλάδα, ανέλυσε το οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο για την στήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Το σχέδιο περιλαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις και δράσεις μέσα από τις οποίες θα ενισχυθούν νέοι και δραστήριοι κοινωνικοί επιχειρηματίες να κάνουν πράξη τα οράματά τους. Είπε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να θεσμοθετήσει δύο νέα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης για συνεταιριστικές δράσεις ύψους μέχρι 150.000 ευρώ και 90 κέντρα στήριξης της τοπικής οικονομίας ύψους 11 εκ. ευρώ.
Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, δημιουργούνται 90 κέντρα στήριξης σε όλη την Ελλάδα με επιδότηση 127.000 ευρώ για 30 μήνες.Ανακοίνωσε επίσης δύο δράσεις χρηματοδότησης υφιστάμενων και νέων φορέων ΚΑΛΟ, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα λάβουν χώρα δράσεις με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, τη δημιουργία δικτύων και συνεργασιών, την άντληση έμπνευσης από τις επιτυχημένες εμπειρίες του τομέα. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης του τομέα, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά 35 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμούς Εργαζομένων,Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνηςκαι φορείς Κ.ΑΛ.Ο.Θα μπορεί επίσης να αγοράσει προϊόντα ή να βρει υπηρεσίες αλλά και να ενημερωθεί για τις προοπτικές και τις δυνατότητες αυτής της εναλλακτικής μορφής οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα λάβουν χώρα μια σειρά από συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από τις δυνατότητες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στο επίκεντρο ,θα βρεθούν οι δημόσιες πολιτικές για την υποστήριξη της ανάπτυξης της Κ.ΑΛ.Ο. σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και οι καθημερινές οικονομικές πρακτικές της, ως παράγοντες κοινωνικής αλλαγής.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Δ. Αναργύρουwww.ert.gr

2018-07-06 16:21:58

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ