Ένα μοναδικό ντοκουμέντο από την ΕΡΤ για την Γενοκτονία των Ποντίων (video)

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων σήμερα και στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους θύτες να εκφράσουν, έστω και τώρα, ειλικρινώς τη συγνώμη τους. Κοινός τόπος των ανακοινώσεων της πολιτικής ηγεσίας είναι η συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση του ποντιακού ελληνισμού και η διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας. Με την ευκαιρία της επετείου, η ΕΡΤ παρουσιάζει τη συγκλονιστική αφήγηση του Πόντιου πρόσφυγα Γιάννη Αναστασιάδη από το χωριό Αϊντογτού, για τον ξεριζωμό της οικογένειάς του.

Δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, που τιμάται στις 19 Μαΐου. Καλεί τους θύτες της γενοκτονίας, έστω και τώρα, να εκφράσουν ειλικρινώς την αναδρομική τους συγγνώμη.
Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων – Μηνύματα του πολιτικού κόσμου
Το δικό τους στίγμα για την Ημέρα Μνήμης δίνουν με ανακοινώσεις τους πολιτικά κόμματα και αρχηγοί. Κοινός τόπος η ανάγκη για αγώνα μέχρι τη δικαίωση του ποντιακού ελληνισμού και η διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας.
Πηγή: ΕΡΤ1
Έρευνα – κείμενα: Θωμάς Σίδερης​www.ert.gr

2018-05-19 20:40:29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ