Ένα «σπίτι» θα περάσει αύριο ανάμεσα από την Γη και την Σελήνη

Ενας μεγάλος αστεροειδής θα μας πλησιάσει το Σάββατο αλλά δεν κινδυνεύουμε… μάλλον

H NASA ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 10 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι ανάμεσα από την Γη και την Σελήνη θα περάσει ένας αστεροειδής που σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει μέγεθος μιας μέσης μονοκατοικίας ή τριών διώροφων λεωφορείων.

Ο 2021 GT3 έχει μήκος 35 μέτρων στο κοντινότερο πέρασμα του από την Γη θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 255 χιλιάδων χλμ. από τον πλανήτη μας. Ο διαστημικός βράχος θα κινείται με ταχύτητα περίπου 100 χιλιάδων χλμ./ώρα χωρίς η κίνηση του να σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία είναι απειλητική για εμάς.

Ο αστεροειδής ανήκει στην Κύρια Ζώνη αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος η οποία βρίσκεται σε μια περιοχή ανάμεσα στον Άρη και τον Δία. Η τροχιακή του κίνηση γύρω από τον Ήλιο υποχρεώνει τον αστεροειδή να κάνει ένα πέρασμα από τον Άρη, την Αφροδίτη, τον Ερμή και την Γη με τον δικό μας πλανήτη να είναι αυτός που πλησιάζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

NASA

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα την εικόνα αυτής της κατοικίας η οποία σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία είναι στο μέγεθος του αστεροειδή που θα περάσει το Σάββατο το πρωί ανάμεσα από την Γη και την Σελήνη.

Ο διαστημικός βράχος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου και υπολογίστηκε ότι ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε 650 μέρες. Το Σάββατο 10 Απριλίου θα περάσουν από την διαστημική μας γειτονιά αλλά πολύ πιο μακριά από τον 2021 GT3 άλλοι δύο αστεροειδείς.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς