Ένθετο Οικονομία: Ύποπτος για φοροδιαφυγή γνωστός παρουσιαστής – Στο ραντάρ της εφορίας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Νέο κρούσμα εκτεταμένης φοροδιαφυγής στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου εντόπισε η ΑΑΔΕ. Τηλεοπτικός παρουσιαστής ύποπτος για φοροδιαφυγή 400.000 ευρώ. Στο μικροσκόπιο της εφορίας η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS

Αυξημένες εισπράξεις και αφίξεις τουριστών κατέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδος το πρώτο τετράμηνο του έτους, ωστόσο μειώνεται σταθερά η μέση δαπάνη των ταξιδιωτών.

Ειδικότερα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023 αυξήθηκαν κατά 38% ενώ η εισερχόμενη κίνηση στην Ελλάδα σημείωσε άνοδο κατά 52,5%  Το δε ταξιδιωτικό ισοζύγιο στο τετράμηνο παρουσίασε πλεόνασμα 731,4 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση εισπράξεων ήταν από τους Αμερικανούς κατά 89,7%. 

Την υπό εξέταση περίοδο, επισκέφθηκαν τη χώρα μας 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι, με τη μέση δαπάνη των ταξιδιωτών να βαίνει μειούμενη και από τα 575 ευρώ του 2022 υποχώρησε στα 527 ευρώ.

Η Τράπεζα όμως της Ελλάδος εντοπίζει δύο μελανά σημεία. Πρώτον ότι καταγράφεται μείωση άνω του 8% στα έσοδα ανά ταξίδι, ενώ οι αφίξεις από τη Γερμανία, χώρα που είναι ο βασικός τροφοδότης του τουριστικού ρεύματος παρέμειναν σταθερές.

Η βιώσιμη μετάβαση στη νέα οικονομία είναι το αντικείμενο του συνεδρίου που ξεκινά σήμερα με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Στόχος του είναι η ενίσχυση του διαλόγου ανάμεσα στον τραπεζικό τομέα και την επιχειρηματική κοινότητα για την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG (δηλαδή περιβάλλον – κοινωνία – και εταιρική διακυβέρνηση) στη στρατηγική τραπεζών και επιχειρήσεων.

Με πρόσθετη χρηματοδότηση 800 εκατομμυρίων ευρώ που θα φτάσουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ενισχυθούν τα έργα πράσινης μετάβασης στο πλαίσιο του RepowerEu. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή μετάβαση βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου Athens Energy Summit.

171 ημέρες το χρόνο πρέπει να δουλεύουμε για να πληρώνουμε τους φόρους και τις εισφορές της χρονιάς όπως έδειξε η έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών για τη φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων. Από την έρευνα πάντως προκύπτει ότι τα πράγματα έχουν σχετικά βελτιωθεί σε σύγκριση με πέρυσι. Οι φοροτεχνικοί σημειώνουν ωστόσο ότι το μεγάλο βάρος πέφτει στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς ενώ εργαζόμενοι αναδεικνύουν το πρόβλημα της μαύρης εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος