Έπρεπε να δουλέψει πολύ η ομάδα κόντρα στην Αγγλία

Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά την νίκη της Εθνικής κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία. Η επίσημη αγαπημένη προκρίθηκε και τυπικά στην επόμενη φάση του Eurobasket, θα είναι και πρώτη στον όμιλο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με τον έμπειρο κόουτς να στέκεται στην εμφάνιση του συνόλου.

Αναλυτικά:

“Καταρχήν ευχαριστούμε τους 1.500 και τα 11 εκατ. ή 22 εκατ. σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν την εθνική από καρδιάς. Και μαθηματικά σήμερα προκριθήκαμε άρα πάμε στο Βερολίνο. Θα πάμε τελικά, είναι μια ωραία πόλη και εγώ είχα πει ότι μου αρέσει. Είδατε όμως ότι έπρεπε να δουλέψει πολύ η ομάδα για να δείξει και κόντρα σε μια Αγγλία ανταγωνιστική”.

Τι κρατάμε από την αναμέτρηση:

“Κρατάμε πως πρώτον κάναμε το come back και στο ημίχρονο ήμασταν μπροστά με τρεις πόντους. Με κάθε σεβασμό στη Μεγάλη Βρετανία για να σκοράρει 43 πόντους το έκανε γιατί δεν δώσαμε προσοχή στην άμυνα και εμφανιστήκαμε χαλαροί. Ο Σλούκας με τον Παπαγιάννη είχαν καλές συνεργασίες και για αυτό τους δώσαμε φάσεις, γιατί ο Γιώργος βουτάει στη ρακέτα και ανοίγει και το χώρο στο Σλούκα. Είμαι ικανοποιημένος για αυτούς τους δύο αλλά όπως έχει πει έχουμε βάθος στον πάγκο και είδατε ήρθε και ο Λούντζης που έδωσε ενέργεια έδωσε ενέργεια, σκόραρε, έκανε δημιουργίες”.

Ο Γιάννης θα παίξει αύριο:

“Ναι θα παίξει αύριο”.

Γιατί δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία, ήταν προγραμματισμένο;

“Είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερα”.