Έρευνα για πιθανή απόκρυψη θανάτων λόγω κορονοϊού στο μεγαλύτερο γηροκομείο της Ιταλίας

Τη διεξαγωγή έρευνα στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας της Ιταλίας, το Pio Albergo Trivulzio του Μιλάνου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς -όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας- υπάρχει η υποψία ότι η διεύθυνση μπορεί να απέκρυψε πάνω από 100 θανάτους λόγω κορονοϊού.

Πρόκειται για πάνω από 70 θανάτους τον Μάρτιο και τουλάχιστο άλλους 30 τον Απρίλιο, οι οποίοι (επισήμως) οφείλονται σε πνευμονία. Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση, Rai, υπάρχει η υποψία ότι δεν δόθηκαν προστατευτικές μάσκες στο προσωπικό και δεν πληροφορήθηκαν για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας οι οικογένειες των ηλικιωμένων.

«Τα φέρετρα φέρονται να τοποθετήθηκαν και στην εσωτερική εκκλησία του οίκου ευγηρίας», γράφει ο Τύπος, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η διεύθυνση του Pio Albergo Trivulzio απορρίπτει κάθε κατηγορία και δηλώνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με το υπουργείο υγείας και και με την δικαιοσύνη.

Δεν πρόκειται, όμως, για μεμονωμένο περιστατικό. Σε πολλούς οίκους ευγηρίας, σε όλη τη χώρα, σημειώθηκαν εκατοντάδες θάνατοι ηλικιωμένων από τον νέο κορονοϊό. Επιβλήθηκε υποχρεωτική καραντίνα και το σύνολο των υπερηλίκων δεν μπορεί ακόμη να βγει από τα κτήρια και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ