Έως 38 °C μέχρι τη Δευτέρα και καταιγίδες στα ηπειρωτικά (video)

Μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος μέχρι τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Τέτοιες θερμοκρασίες για το πρώτο δεκάημερο του Ιουνίου, έχουν να σημειωθούν από το 2009.
Η θερμοκρασία σήμερα έφτασε και ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Κρήτης. «Αυτό το μοτίβο», όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος, «περιμένουμε να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές την Παρασκευή και το Σάββατο».

Οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα και την Τρίτη, οπότε και αναμένεται μία σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναφέρει ότι η αιτία για την άνοδο της θερμοκρασίας είναι η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, οι οποίες κινούμενες ανατολικά την Παρασκευή θα επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και νότια τμήματα της Ελλάδας και στη συνέχεια βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.
Το Σάββατο, οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν κινηθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας πλέον μόνο τα ανατολικά και κυρίως τα νότια τμήματα της χώρας.
Παράλληλα, παρατηρείται μία αστάθεια. «Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι θα έχουμε πιο τεταμένα φαινόμενα –πιθανότατα την Κυριακή και τη Δευτέρα. Γενικά θα έλεγα ότι όλες τις ημέρες σταδιακά θα έχουμε σποραδικές καταιγίδες και μπόρες. Ίσως είναι πιο πολλές το σαββατοκύριακο», λέει ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.
«Και αυτό είναι φυσιολογικό», σημειώνει, εξηγώντας ότι «και τον Μάϊο και τον Ιούνιο, είναι μήνες κατά τους οποίους έχουμε συχνά καταιγίδες πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές και αρκετούς κεραυνούς».
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης
ωςwww.ert.gr

2018-06-07 15:00:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ