Ίσως να έχουμε και 400 νεκρούς από το ναυάγιο

Για «ανείπωτη τραγωδία», τη «χειρότερη που συνέβη στη Μεσόγειο», έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση πως «ίσως να έχουμε και 400 νεκρούς», καθώς «δεν ξέρουμε πόσοι επέβαιναν» και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως οι σοροί των θυμάτων έχουν μεταφερθεί στο Σχιστό όπου θα κατανεμηθούν σε νεκροτομεία ενώ οι 104 διασωθέντες θα αναχωρήσουν αύριο Παρασκευή με προορισμό κέντρα υποδοχής.

Σε ό,τι αφορά τους διακινητές των μεταναστών σχολίασε: «Μην ακούω ότι συνέλαβαν τους διακινητές. Οι διακινητές δεν συλλαμβάνονται. Κάθονται στα γραφεία τους και στέλνουν μερικούς φουκαράδες υπαλλήλους να κάνουν τη διαχείριση. Οι διακινητές είναι εκεί, ετοιμάζουν το επόμενο φορτίο, καμιά 20αριά μέρες θα κάνουν να το μαζέψουν και θα έχουμε ενδεχομένως και άλλα τραγικά γεγονότα. Το απεύχομαι αλλά όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες του προβλήματος που είναι οι συγκρούσεις, οι πόλεμοι και τα συμφέροντα το πρόβλημα θα συνεχίζεται» πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του στο Naftemporiki TV, o Κώστας Κατσαρός, διευθυντής ΕΚΑΒ Πελοποννήσου, ανέφερε πως «και οι 4 πρώτοι διασωθέντες που έφτασαν με το super puma και τα άλλα 100 άτομα ήταν όλοι άνδρες».

naftemporiki.gr