Αγωγές κατά Γεωργιάδη και Γεωργαντά από τους κτηνοτρόφους – «Πιστεύουμε ότι έχει στήσει καρτέλ σε βάρος μας»

«Αντί για σφαγή των αμνών, έχουμε τη σφαγή των κτηνοτρόφων». Με τη φράση αυτή ο Δημήτρης Μόσχος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας περιγράφει την κατάσταση στον κλάδο και την πίεση που, όπως λέει, ασκεί η απόφαση να ενταχθεί το αρνί στο πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού.

Ο κ. Μόσχος σε συνέντευξή του στο Kontra εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι «μας έλεγε ψέματα ότι δεν θα έβαζε το αρνί στο καλάθι του Πάσχα και 3 μέρες μετά άλλαξε γνώμη χωρίς να ενημερώσει». Όπως είπε ο Σύνδεσμος ετοιμάζει αγωγές τόσο κατά του κ. Γεωργιάδη όσο και κατά του Γιώργου Γεωργαντά.

Ερωτηθείς με ποια αιτιολογία θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, είπε: «Πιστεύουμε ότι έχει στήσει καρτέλ με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ σε βάρος των κτηνοτρόφων. Θα κάνουμε καταγγελία και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για στήσιμο καρτέλ και εναρμονισμένες τιμές».

Ο κ. Μόσχος είπε ότι 8.500 κτηνοτρόφοι έχουν φύγει από την παραγωγή, αφού «μας εκβιάζουν να πουλήσουμε πολύ χαμηλά τα αρνιά και τα κατσίκια. Αυτή τη στιγμή πουλάμε με ζημιά».