Αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί λόγω… παρεξήγησης – ΚΟΣΜΟΣ

Ένα αεροσκάφος προερχόμενο από τη Γερμανία αναγκάσθηκε να επιστρέψει άπραγο λίγο μετά την προσπάθειά του να προσγειωθεί στην ιταλική νήσο της Σαρδηνίας, διότι το αεροδρόμιο προορισμού ήταν ακόμα κλειστό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Eurowings.

Ενώ βρισκόταν στη μέση της φάσης της προσέγγισης, οι ελεγκτές του αεροδρομίου της Όλμπια ενημέρωσαν τους κυβερνήτες του αεροσκάφους «ότι δεν θα ήταν δυνατή η προσγείωση» για την πρώτη τουριστική πτήση προς το ιταλικό νησί από την αρχή του της υγειονομικής κρίσης, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Έπειτα από αρκετούς γύρους αναμονής πάνω από το Τυρρηνικό Πέλαγος, χωρίς να κατέβει κάτω από τα 1.700 μέτρα, το Airbus A320 που μετέφερε μόνο δύο επιβάτες επέστρεψε στο Ντίσελντορφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightradar24 και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός από μερικά από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη Ρώμη και τη Φλωρεντία, τα άλλα ιταλικά αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 3 Ιουνίου.

«Εκ των υστέρων συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρξε παρεξήγηση» στη «σύνθεση των απαραίτητων πληροφοριών για την πτήση», εξηγεί η Eurowings, θυγατρική εταιρεία της Lufthansa.

Ακόμη και με δεδομένο ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης, «η κατάσταση έχει μία ιδιαίτερη δυναμική», εξαιτίας των «απρογραμμάτιστων αλλαγών στα ωράρια λειτουργίας των αεροδρομίων», ή «καθημερινών αλλαγών στους κανόνες μετανάστευσης» σε ορισμένες χώρες, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Στους επιβάτες της πτήσης, που έφυγαν από το Ντίσελντορφ στις 06.30 τοπική ώρα και επέστρεψαν στην ίδια πόλη τέσσερις ώρες αργότερα δόθηκαν νέα εισιτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ