«Αηδιαστικά» τα διεμφυλικά άτομα, λέει ο Τσέχος πρόεδρος Ζέμαν

Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν, σχολιάζοντας τον περιβόητο ουγγρικό νόμο που απαγορεύει την «προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή ότι βρίσκει τα διεμφυλικά άτομα «αηδιαστικά».

«Εάν υποβληθείτε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, βασικά διαπράττετε έγκλημα αυτοτραυματισμού», δήλωσε ο Ζέμαν στο CNN Prima. «Κάθε χειρουργική επέμβαση είναι κίνδυνος και αυτοί οι τρανσέξουαλ άνθρωποι είναι αηδιαστικοί».

Ο ουγγρικός νόμος έχει επικριθεί έντονα από κόμματα της αντιπολίτευσης εντός Ουγγαρίας, από ομάδες δικαιωμάτων και από την πλειοψηφία των κρατών-μελών και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτο είπε στον Βίκτορ Ορμπάν να σεβαστεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ή να αποχωρήσει από το μπλοκ.

Περισσότερα από τα μισά από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αντιταχθεί στον νόμο, αλλά μέχρι στιγμής οι Τσέχοι δεν το έχουν πράξει. Ο κ. Ζέμαν είπε ότι η καταδίκη ισοδυναμούσε με ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας.

«Ο Βίκτορ Ορμπάν λέει ότι δεν είναι ενάντια στους ομοφυλόφιλους, αλλά ότι είναι ενάντια στη χειραγώγηση όχι μόνο των γονέων, αλλά και των παιδιών στη σεξουαλική εκπαίδευση», δήλωσε ο Ζέμαν. «Δεν βλέπω κανέναν λόγο να διαφωνήσω μαζί του, γιατί ενοχλούμαι εντελώς από τις σουφραζέτες, το κίνημα Me Too και το Pride της Πράγας.»

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters