«Αισιοδοξούμε για την παρουσία φιλάθλων στην Κολωνία»

0
28

Αισιόδοξος ότι το final-4 της Κολωνίας θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, είναι ο «ισχυρός άνδρας» της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Σε λίγο ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της διοργάνωσης με τα προβλήματα του κορωνοϊού να εξακολουθούν να προκαλούν αναβολές αγώνων, ιδιαίτερα στο ξεκίνημά της.

Ο Ισπανός παράγοντες εκτιμά ότι η εφετινή αγωνιστική περίοδος μπορεί να ολοκληρωθεί δίχως απώλειες και με το σκεπτικό αυτό στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό οι συζητήσεις για το final-4 της Κολωνίας.

Με δηλώσεις του στο Associated Press ο Τζόρντι Μπερτομέου υποστήριξε ότι υπάρχει αισιοδοξία για την παρουσία φιλάθλων στην Lanxess Arena στις 28 και 30 Μαΐου.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι στο σχεδιασμό που γίνεται δεν υπάρχει σκέψη για πλήρη κάλυψη της χωρητικότητας των γηπέδων, αλλά ένα σημαντικό μέρος των περίπου 18.500 θέσεών της.

«Φυσικά δεν θα δούμε γεμάτο το γήπεδο, αυτό είναι δεδομένο» ξεκαθάρισε αρχικά ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague και πρόσθεσε:

«Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε ο,τιδήποτε, για το αν θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό, αυτό που μας απασχολούσε περισσότερο από κάθε τι άλλο στην αρχή της σεζόν, ήταν αν θα είμαστε σε θέση να παίξουμε την εφετινή αγωνιστική περίοδο.»

Είπε ακόμη: «Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ένα ποσοστό φιλάθλων θα μπορέσει να δει από κοντά το Final-4. Οπότε αυτό που εξετάζουμε τώρα είναι πώς θα διαχειριστούμε το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική διαδικασία σε σχέση με όσα έχουμε δει σε προηγούμενες παρόμοιες διοργανώσεις.

Τις επόμενες εβδομάδες θα κοιτάξουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και πώς θα μπορέσουμε να είμαστε κοντά στους φίλους της EuroLeague Basketball, αν αυτοί δεν καταφέρουν να βρίσκονται στο γήπεδο.»