Αισιόδοξος για τη μη περικοπή των συντάξεων ο Ευ. Τσακαλώτος (video)

0
44

Στην επικράτηση της λογικής ώστε να μη χρειαστεί να μειωθούν οι συντάξεις το 2019 αναφέρεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Newpost. Μετά και την ολοκλήρωση των επαφών με τους θεσμούς στην Αθήνα, ο Υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ακόμα και το ΔΝΤ αρχίζει να παραδέχεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι πάνω από 3,5% τόσο το 2018 όσο και τα επόμενα έτη.

«Έχουμε πλέον τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο για να κάνουμε μέρος των αντιμέτρων που είναι στοχευμένα προς την κοινωνία και φιλικά προς την ανάπτυξη, χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις. Ακόμα και το ΔΝΤ αρχίζει να παραδέχεται ότι θα υπερβούμε το 3,5% όχι μόνο το 2018 αλλά και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2022. Τα επιχειρήματά μας είναι λογικά. Τα έχουμε θέσει στους θεσμούς και θα τα θέσουμε στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η λογική θα επικρατήσει» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος.

Ε. Τσακαλώτος: Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5%

Στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης εκτός από την μη περικοπή των συντάξεων είναι και το να μη μειωθεί το αφορολόγητο το 2020.
«Μη μασάμε τα λόγια μας εάν δεν το πετύχουμε θα είναι δύσκολο βεβαίως έχουν ψηφιστεί και τα αντίμετρα…σας είπα είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε…έχουν ψηφιστεί όμως και τα αντίμετρα και πιστεύω ότι όπως αυτό θα το πετύχουμε να μην περικοπούν οι συντάξεις θα πετύχουμε και να μην μειωθεί το αφορολόγητο» τονίζει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς.

Ν.Παππάς: «Η Ν.Δ υφίσταται μετάλλαξη- Η ΕΡΤ βγαίνει από το μνημόνιο» (video)

Την ανάγκη μιας νέας ρύθμισης οφειλών αυτή τη φορά για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους αναγνωρίζει η κυβέρνηση. Το σχέδιο που θα είναι αντίστοιχο με αυτό των 120 δόσεων προανήγγειλε η Κατερίνα Παπανάτσιου. Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το αργότερο σε 4 μήνες. Οι όποιες δυνατότητες τακτοποίησης πάντως θα αφορούν σε οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες 31/12/2017.

«Βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαγραφούν» (video)

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έρθει στη βουλή η διάταξη που θα μειώνει έως 30% τα βάρη κυρίως για τις μικρές ιδιοκτησίες με αξία έως 60.000 ευρώ. Το ’19 και το ’20 θα γίνουν και οι 2 αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές στις οποίες οι τιμές δεν έχουν εξισωθεί απόλυτα με τις εμπορικές.
Καμία αλλαγή δεν αναμένεται στα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τα ίδια ποσά που κατέβαλαν για τα φετινά τέλη.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρουwww.ert.gr

2018-09-19 15:35:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ