Ακυρώθηκε η Λαμπαδηδρομία στο δημόσιο αυτοκινητόδρομο του Τόκιο

Την ακύρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στο «δημόσιο αυτοκινητόδρομο» του Τόκιο και τη διεξαγωγή της τελετής χωρίς θεατές ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των Αγώνων, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν στην Ιαπωνία και ειδικότερα στην πρωτεύουσα της χώρας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, θα ξεκινήσει την Παρασκευή (9/07) στο Τόκιο, όπως επιβεβαίωσε η δημοτική αρχή, διευκρινίζοντας πως εξαιτίας της πανδημίας όλες οι διαδρομές που επρόκειτο να διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους μεταξύ 9 και 23 Ιουλίου, ακυρώθηκαν, με εξαίρεση τις απομονωμένες νησιωτικές περιοχές.

Από χθες, εξάλλου, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και οι τοπικές ιαπωνικές Αρχές, ζήτησαν από τον κόσμο να μην παρακολουθήσει δια ζώδης τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου και του βάδην.

Η Πέμπτη (8/07) είναι μία πάρα πολύ κρίσιμη μέρα για τον τρόπο διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, καθώς η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει εάν θα επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες, τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παρουσία ή όχι θεατών στους Ολυμπιακούς χώρους.

Την ίδια ημέρα αναμένεται στο Τόκιο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Θ΄ ακολουθήσει μία κρίσιμη συνάντηση μεταξύ των Αρχών της χώρας και των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το θέμα της παρουσίας θεατών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.