Ακόμα 9 θάνατοι από την πανδημία στη Γερμανία – 378 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Ακόμη εννέα ασθενείς υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες στην COVID-19 στη Γερμανία, όπου εντοπίστηκαν παράλληλα 378 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης να φθάνει πλέον τους 8.800 νεκρούς επί συνόλου 186.839 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Νέα Ζηλανδία: Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, τα οποία συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέλιξη που έβαλε τέλος σε μια περίοδο 24 ημερών που δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα.

Η νεοζηλανδική κυβέρνηση ήρε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς αυτή την εβδομάδα με εξαίρεση τους ελέγχους στα σύνορα αυτή την εβδομάδα, αφού ανακοίνωσε πως δεν είχε πλέον κανένα νέο ή ενεργό κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η Νέα Ζηλανδία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ανακοίνωσε την επάνοδό της στην ομαλότητα που γνώριζε προτού ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία.

Ωστόσο, η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν προειδοποίησε πως θα μπορούσαν να εντοπιστούν νέα κρούσματα, τόσο διότι αναμένεται η επιστροφή Νεοζηλανδών στην πατρίδα τους, ενώ επιτρέπεται ξανά η είσοδος στη χώρα υπό προϋποθέσεις.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα δύο κρούσματα μόλυνσης είναι αλληλένδετα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα εντός της ημέρας.

Η Νέα Ζηλανδία καταγράφει ως εδώ 22 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ