Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η συμφωνία για το Μακεδονικό (video)

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η συμφωνία για το Μακεδονικό. Μετά από κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής γραμματείας των ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι το κόμμα του θα ζητήσει πλειοψηφία 180 ψήφων για την κύρωσή της από το κοινοβούλιο. Πράξη ευθύνης και πατριωτισμού χαρακτήρισε την συμφωνία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δήλωσε βέβαιος ότι θα περάσει με διευρυμένη πλειοψηφία.

Ως πράξη ευθύνης και πατριωτισμού, που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα και απαντά στις ανάγκες του ελληνικού λαού ο οποίος επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη στις χώρες των Βαλκανίων, περιγράφει τη συμφωνία των Πρεσπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνει μάλιστα βέβαιος για την υπερψήφισή της στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Η συμφωνία, πιστέψτε με, θα κυρωθεί με μια διευρυμένη πατριωτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αν χρειαστεί στη συνέχεια – επίσης πιστέψτε με- η ελληνική κυβέρνηση θα ξαναλάβει ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει την τετραετία».
Σε δηλώσεις του μετά από την κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Εκτελεστικής Γραμματείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα και ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία για την κύρωσή της από την ελληνική Βουλή. «Θα απαιτήσουμε η κύρωση να έχει 180 βουλευτές και να δούμε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης που άλλα λέει έξω και μέσα το παίζει Μακεδονομάχος», είπε ο κ. Καμμένος που σε άλλο σημείο αναφέρει: «Λέμε όχι στη συμφωνία. Ζητούμε 180 και θα κάνουμε ό,τι πρέπει».
Η δήλωσή Καμμένου θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού, σχολιάζει η ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας. Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό».
«Γνωρίζει καλά από αυτοεξευτελισμούς η Νέα Δημοκρατία, αναφέρουν σε απάντησή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κος Μητσοτάκης, έχει υιοθετήσει ίδια και απαράλλακτη την ρητορική του VMRΟ και των ακροδεξιών στη γείτονα.
Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο, France24, o Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως η προσεχής σύνοδος κορυφής του οργανισμού ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία για «την έναρξη διαπραγματεύσεων για την εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας, χάρη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ελλάδα για τη νέα ονομασία της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας».
Την κριτική που ασκούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη στάση του ΚΚΕ βάζει στο στόχαστρό του ο Περισσός: «Η θέση του ΚΚΕ για το θέμα είναι ίδια και αναλλοίωτη εδώ και 25 χρόνια και όσοι προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν, απλά γυρεύουν “αριστερό” άλλοθι για τη βρώμικη αποστολή που επιτελούν».
Είναι μια καλή συμφωνία επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτοςwww.ert.gr

2018-06-20 19:49:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ