Αμετάκλητη η ποινή στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την ποινή φυλάκισης δύο ετών που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος.
Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης για την απόφαση στην υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat (πλημμέλημα).
Παρά την αντίθετη εισήγηση της αντεισαγγελέως του Α.Π. Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει την αποδοχή της αίτησής του κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, η ποινή του έγινε αμετάκλητη (πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί).
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γεωργίου έχει μια άλλη σοβαρή εκκρεμότητα: θα τεθεί και τρίτη φορά στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων.
Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.ert.gr

2018-06-09 11:00:39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ