Ανάκαμψη 4,8% την βρετανικής οικονομίας και κατάργηση της καραντίνας

0
19

Από τη Δευτέρα (16 Αυγούστου), τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, καθώς και τα άτομα κάτω των 18 ετών δεν θα έχουν πλέον νομική υποχρέωση να απομονωθούν εάν εντοπιστούν ως στενή επαφή θετικού κρούσματος COVID-19.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Η αλλαγή ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, ως μέρος του βήματος 4 του κυβερνητικού χάρτη πορείας για την COVID-19. Με το 75% των ατόμων να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, η πλειοψηφία των ενηλίκων δεν θα χρειάζεται πλέον να απομονωθεί ακόμη και εάν είναι επαφή θετικού κρούσματος. Τα τελευταία στοιχεία από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας και το Πανεπιστήμιο του Cambridge δείχνουν ότι περίπου 60.000 θάνατοι, 22 εκατομμύρια λοιμώξεις και 66.900 νοσηλείες έχουν προληφθεί από τα εμβόλια.

Ανάκαμψη της οικονομίας 4,8%

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε αύξηση κατά 4,8%, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων οδήγησε σε αυξημένες δαπάνες.
Ο καγκελάριος Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι “όπως δείχνουν τα στοιχεία η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε άνοδο, παρουσιάζοντας έντονα σημάδια ανάκαμψης, χάρη στο σχέδιο της κυβέρνησης για θέσεις εργασίας, καθώς και το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολίων.
«Με τον ταχύτερο τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των οικονομιών της G7 ξεπεράσαμε τις προσδοκίες και είμαι ευτυχής που βλέπω το Ηνωμένο Βασίλειο να ανακάμπτει».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.