«Ανάσα» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το Ταμείο μικροπιστώσεων (video)

Στη δημιουργία ενός νέου ταμείου μικροπιστώσεων- που θα δώσει στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες πρόσβαση σε φτηνό δανεισμό με σύντομες διαδικασίες- προχωρά το υπουργείο Οικονομίας, με νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή.

Πρόσβαση σε φθηνό χρήμα με διαδικασίες fast track αποκτούν χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που παραμένουν αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, με την δημιουργία ενός νέου ταμείου μικροπιστώσεων. Ουσιαστικά, εξασφαλίζεται μια εναλλακτική πηγή ρευστότητας για νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες με μικροδάνεια ύψους 20.000- 25.000 ευρώ και δυνατότητα αποπληρωμής σε βάθος δεκαετίας.
Ικανοποιείται έτσι το πάγιο αίτημα των μικρών επιχειρηματιών για την δημιουργία ενός εξωτραπεζικού κλάδου, που σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα θα δώσει «ανάσα» ρευστότητας στην αγορά, την ώρα που 9 στους 10 επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα ρευστότητας ενώ 8 στις 10 μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν καν πρόσβαση στα γκισέ των τραπεζών.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ την εποπτεία των ιδρυμάτων και των συνεταιρισμών, που σε συνεργασία με τις τράπεζες θα παρέχουν τις μικροπιστώσεις θα έχει η Τράπεζα της Ελλάδος, οι πρώτες άδειες για τα ιδρύματα αυτά αναμένεται να χορηγηθούν εντός του 2019. Υπό συζήτηση βρίσκεται, ορισμένα εκ των ιδρυμάτων να χορηγούν δάνεια και με επιδοτούμενο επιτόκιο, εφόσον θα μπορούν να εξασφαλίζουν κεφάλαια από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέληwww.ert.gr

2018-10-30 15:59:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ