Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Πεκίνο

0
22

Σε αναγκαστική επιστροφή και προσγείωση στο αεροδρόμιο του Πεκίνου υποχρεώθηκε σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι, λόγω «τεχνικού προβλήματος», όπως ανακοινώθηκε, με την Ημερησία του Πεκίνου να αναφέρεται σε έκρηξη και μαύρο καπνό στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Το πλήρωμα της πτήσης AF393, ενός Boeing-777, «αποφάσισε να επιστρέψει στο Πεκίνο έπειτα από 14 λεπτά πτήσης έπειτα από τον εντοπισμό ενός τεχνικού προβλήματος. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στο Πεκίνο στις 04.03 (τοπική ώρα)»,  εξηγεί ο αερομεταφορέας

Σύμφωνα πάντως με την Ημερησία του Πεκίνου, «μια έκρηξη ακούστηκε από το πίσω μέρος της καμπίνας και εμφανίστηκε μαύρος καπνός» στο εσωτερικό του αεροσκάφους. «Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε», γράφει η εφημερίδα.

Την εμφάνιση του καπνού μέσα στο αεροσκάφος επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αεροναυπηγική πηγή στο Πεκίνο, όμως ούτε η Air France ούτε οι αρχές του κινεζικού αερολιμένα σχολίασαν τις πληροφορίες της κινεζικής εφημερίδας.

Σε επικοινωνία με το AFP, η γαλλική εταιρεία ανέφερε πως οι επιβάτες θα μεταφερθούν στο Παρίσι εντός της ημέρας με ένα άλλο αεροσκάφος, που ταξίδεψε χωρίς επιβάτες από τη Σεούλ έως το Πεκίνο.