Αναστολή διώξεων στις ΗΠΑ για τους παράτυπους μετανάστες με τα παιδιά τους

Παύση προς το παρόν στις διώξεις των παράτυπων μεταναστών  που μπαινουν απο το Μεξικό  μαζί με τα παιδια τους στις ΗΠΑ. Η επίσημη εξήγηση  που δίνουν οι αμερικανικές αρχές  είναι πως δεν καθώς δεν υπάρχουν χώροι για να κρατούνται ολόκληρες οικογένειες, όμως η πολιτική «μηδενικής ανοχής» εξακολουθεί να ισχύει.
Ο υπεύθυνος τελωνείων και προστασίας των συνόρων Κέβιν ΜακΑλίναν εξήγησε στους δημοσιογράφους πως «Δεν ασκούμε διώξεις στους γονείς αυτούς» , όπως ανέφερε το Politico. Οπως είπε το υπουργέιο Δικαιοσύνης και η υπηρεσία του  αναμενεται να συμφωνήσουν σε μια πολιτική λετουργίας όπου θα μπορούν να ασκηθούν διωξεις στου ενήλικες χωρίς να χωρίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα παιδιά τους.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής», όμως χρειάζεται «μια προσωρινή λύση» μέχρι να μπορεί να στεγάζει οικογένειες παράτυπων μεταναστών.
Όσο για αυτούς που περνούν παράτυπα τα σύνορα χωρίς την συνοδία των παιδιών τους  οί διωξείς θα συνεχίζονται να ασκούνται κανονικά
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
www.ert.gr

2018-06-26 11:32:26

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ