Ανησυχία για κρούσμα χωρίς σύνδεση με το παρόν ξέσπασμα της πανδημίας

0
20

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα, καθώς οι υγειονομικοί αξιωματούχοι αγωνίζονται να βρουν μια σύνδεση μεταξύ μιας μυστηριώδους λοίμωξης που εμφανίστηκε στο Όκλαντ και της επιδημίας.

Το ξέσπασμα της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα στη Νέα Ζηλανδία έφτασε τα 879 την Παρασκευή. Η Παρασκευή σηματοδοτεί την έβδομη συνεχόμενη ημέρα που οι αριθμοί ήταν κάτω από 21. Η πτωτική τάση είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι τα σκληρά μέτρα lockdown λειτουργούν, αλλά η συγκεκριμένη λοίμωξη προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η γυναίκα παρουσιάστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Middlemore για ένα ζήτημα υγείας που δεν σχετίζεται με τον Covid-19. Δεν είχε κανένα σύμπτωμα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις για τον έλεγχο Covid αρνητικά, υποδεικνύοντας ότι δεν είχε εκτεθεί σε κανέναν με τον ιό, ούτε είχε βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο ενδιαφέροντος.

Ενώ η γυναίκα ήταν στο νοσοκομείο, έκανε ένα τεστ Covid. Αφού πήρε εξιτήριο δύο ώρες αργότερα, της είπαν ότι το τεστ της βγήκε θετικό. Η ασθενής βρίσκεται σε απομονωμένη κατάσταση.

Όλα τα κρούσματα της Παρασκευής ήταν στο Όκλαντ, το οποίο παραμένει σε καραντίνα επιπέδου 4 έως την επόμενη εβδομάδα, με έξι από αυτές τις περιπτώσεις να μην έχουν επιδημιολογικά ακόμη σχέση με υπάρχοντα κρούσματα. Συνολικά υπήρχαν 29 περιπτώσεις χωρίς σύνδεση, συμπεριλαμβανομένης της λοίμωξης στο νοσοκομείο Middlemore.

Το προσωπικό του νοσοκομείου Middlemore εργάζεται παράλληλα με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Όκλαντ για να αξιολογήσει τον κίνδυνο.

Όλο το προσωπικό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και στην περιοχή βραχείας παραμονής ενηλίκων φορούσε τον κατάλληλο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για την περιοχή του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων των μάσκων και των γυαλιών N95. Ο κίνδυνος για αυτά τα μέλη του προσωπικού θεωρείται εξαιρετικά χαμηλός.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, η γενική διευθύντρια υγείας, Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, είπε ότι μίλησε με τη γυναίκα προσπαθώντας να εντοπίσουν την πηγή λοίμωξης.

«Αυτή είναι μια από αυτές τις μικρές περιπτώσεις που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μάθουμε ποια είναι η σχέση με την υπάρχουσα επιδημία», δήλωσε η Μπλούμφιλντ.

Η New Zealand Herald ανέφερε ότι επτά αστυνομικοί μπήκαν σε καραντίνα αφού ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα και ένα μέλος της οικογένειάς της την Τετάρτη.

Το νοσοκομείο Middlemore βρίσκεται στο νότιο Όκλαντ, όπου ζουν πολλά από τα κρούσματα στην τρέχουσα εστία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian