Ανησυχία του ΕΕΘ και για τις καθυστερήσεις στις αστικές συγκοινωνίεςΖορπίδης: Όχι άλλες νάρκες στις ράγες του Μετρό
Ανησυχία του ΕΕΘ και για τις καθυστερήσεις στις αστικές συγκοινωνίες
Τι συζητήθηκε χτες στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ Αγωνιώδη έκκληση σε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να μην βάζουν με οποιονδήποτε τρόπο εμπόδια στην πορεία ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης κάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Θ. συζητήθηκε η νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Ζορπίδη να τονίζει:

«Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Και μαζί με εμάς να γυρίσουν πίσω και το Μετρό, το πολύπαθο αυτό έργο η κατασκευή του οποίου ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες και συναδέλφους μας. Η νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ίσως φέρει νέες πολύμηνες καθυστερήσεις με τεράστιες επιπτώσεις για την πόλη.
Απορούμε όταν βλέπουμε τέτοιες κινήσεις από οργανώσεις- σφραγίδες με μηδενική προσφορά στα κοινά της Θεσσαλονίκης, που το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι άρνηση και διχασμό.
Δυστυχώς εδώ και χρόνια πολεμούν το έργο του Μετρό άνθρωποι, οι οποίοι μπροστά στις εμμονές τους θυσιάζουν το καλό της πόλης.
Πολλές φορές διαμαρτυρόμαστε για τον αθηνοκεντρισμό που μπλοκάρει τη δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης, αλλά στην περίπτωση αυτή το κακό ξεκινά από συμπολίτες. Αλήθεια, θυμάται κανείς αθηναϊκούς φορείς να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Μετρό της Αθήνας;», αναρτήθηκε ο κ. Ζορπίδης.

Επιστρεπτέα – αστικές συγκοινωνίες
Το Ε.Ε.Θ. εκφράζει ακόμη την αντίθεση και τη διαμαρτυρία του γιατί από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή εξαιρούνται οι νέες επιχειρήσεις και καλεί την κυβέρνηση να τις συμπεριλάβει, καθώς και αυτές υπέστησαν ζημιές από την Καραντίνα, όπως και οι υπόλοιπες.
Ο κ. Ζορπίδης, στην ίδια συνεδρίαση ενημέρωσε τα μέλη της Δ.Ε. για την επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, στον οποίο έθεσε την απαράδεκτη κατά την άποψη πολλών φορέων, εξαίρεση πολλών κλάδων του τουρισμού από το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. «Ο κ. υπουργός με διαβεβαίωσε ότι προετοιμάζει πρόγραμμα που θα συμπεριλάβει τα τουριστικά γραφεία, κάτι που μας ικανοποιεί. Περιμένουμε την ανακοίνωση του για να τοποθετηθούμε συνολικά», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης.
Στη συνεδρίαση τέθηκαν και θέματα του ΟΑΣΘ. Το Ε.Ε.Θ. εκφράζει την ανησυχία του για την καθυστέρηση στον τομέα του δικτύου πώλησης εισιτηρίων, καθώς ο Οργανισμός καθυστερεί τη σύναψη συμφωνιών με επαγγελματίες ώστε να διατίθενται τα εισιτήρια από καταστήματα, περίπτερα κλπ.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ