Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για αιτήσεις (video)

Tη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων χορήγησης δανείου σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, μέσω του 2ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Περίπου 100.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που έχουν ήδη πάρει έγκριση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως και τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, το ελάχιστο ποσό δανείου ξεκινά από 2.000 ευρώ, με επιτόκιο 0,94%., περίοδο χάριτος μέχρι τις 31/12/2021 και αποπληρωμή σε 40 δόσεις, ενώ προβλέπεται και κούρεμα της οφειλής έως 40% υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Όσες επιχειρήσεις λάβουν τη χρηματοδότηση, είναι υποχρεωμένες να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στις 10 Ιουλίου θα λάβουν την ειδική αποζημίωση όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάιο. Για όσες συμβάσεις μπήκαν σε αναστολή τον Ιούνιο, η προθεσμία για την υποβολή της σχετικής δήλωσης είναι 7 έως 15 Ιουλίου για τους εργοδότες και 7 έως 21 Ιουλίου για τους εργαζόμενους.

Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει 27 και 28 Ιουλίου.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ