Ανοίγουν έπειτα από έξι μήνες τα σινεμά στην Κίνα – ΚΟΣΜΟΣ

Προσφέροντας μεγάλη χαρά σε όσους αγαπούν την 7η τέχνη, άνοιξαν και πάλι σήμερα, ύστερα από έξι μήνες αναστολής της λειτουργίας τους, ορισμένοι κινηματογράφοι σε κινεζικές πόλεις από τη Σανγκάη έως την Τσενγκντού.

Με την εξέλιξη αυτή αυξάνονται και οι ελπίδες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά κινηματογραφικών ταινιών μπορεί να αρχίσει να ανακάμπτει από τις επώδυνες απώλειες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία κινηματογράφων σε περιοχές χαμηλού κινδύνου, με συγκεκριμένους περιορισμούς, σε μια πολυαναμενόμενη είδηση για τη βιομηχανία του θεάματος.

Από τον Μάρτιο, τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί σημαντικά και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας χαρακτηρίζεται τώρα χαμηλού κινδύνου. Τις περασμένες ημέρες, ωστόσο, τμήματα της Ουρούμτσι, της πρωτεύουσας της δυτικής περιοχής Σιντζιάνγκ, έχουν κατηγοριοποιηθεί ως μεσαίου προς υψηλού κινδύνου λόγω των νέων κρουσμάτων.

«Χθες βράδυ ήμουν τόσο πολύ ενθουσιασμένη. Σχεδόν δεν κοιμήθηκα καθόλου», δήλωσε η Γιάο, κάτοικος της Σανγκάης, ενώ βρισκόταν σήμερα στην ουρά για να μπει στον κινηματογράφο -φορώντας μάσκα- προκειμένου να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας “A First Farewell”, που γυρίστηκε στη Σιντζιάνγκ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ωστόσο, πολλές πόλεις κράτησαν σήμερα κλειστούς τους κινηματογράφους ενώ οι αρχές στο Πεκίνο ανακοίνωσαν ότι η τελική απόφαση για την επαναλειτουργία τους εναπόκειται στις τοπικές αρχές. Οι κινηματογράφοι, για παράδειγμα, στο Πεκίνο, όπου τον περασμένο μήνα υπήρξε νέο ξέσπασμα της επιδημίας, δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Η μεγαλύτερη εταιρία κινηματογράφων στην Κίνα, η Wanda Film που διαχειρίζεται πάνω από 600 αίθουσες προβολής σε όλη τη χώρα, ανέφερε στο Reuters ότι σήμερα επαναλειτουργούν 43 κινηματογράφοι της, 10 εκ των οποίων στη Σανγκάη.

Έως σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, είχαν πουληθεί εισιτήρια αξίας 3,03 εκατ. γιουάν (433.662,52 δολαρίων), σύμφωνα με την κινεζική πλατφόρμα εισιτήριων Maoyan Entertainment.

Τα έσοδα του κινεζικού box office ανήλθαν σε 64 δισ. γιουάν το 2019. Η Εθνική Διοίκηση Κινηματογράφου προέβλεψε τον Απρίλιο ότι η βιομηχανία θα χάσει φέτος πάνω από 30 δισεκ. γιουάν σε έσοδα από εισιτήρια.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ