Ανοίγουν σήμερα οι βελτιωμένες προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ

Συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, το ΔΣ του ΔΕΣΦΑ για να εξετάσει τις βελτιωμένες οικονομικές προσφορές που υπέβαλαν την Τετάρτη οι δυο κοινοπραξίες που διεκδικούν το 66% του ΔΕΣΦΑ και πιθανόν να ανακηρύξει τον προτιμητέο πλειοδότη. Ο τελευταίος ίσως κληθεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την προσφορά του.
Ουσιαστικά, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσει δυο πράγματα σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση της διαδικασίας. Το τίμημα που προσφέρει κάθε κοινοπρακτικό σχήμα για το 66% του ΔΕΣΦΑ και την επέκταση της εγγυητικής που έχουν καταθέσει.
Η κοινοπραξία της ιταλικής Snam με την βελγική Fluxys και την ισπανική Enagas, οι οποίες συμμετέχουν επίσης στην εταιρεία του αγωγού ΤΑP, και η κοινοπραξία της ισπανικής Reganosa με την ρουμανική Transgaz και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) συμμετέχουν στη διαδικασία, έχοντας υποβάλλει δεσμευτικές προσφορές στις 16 Φεβρουαρίου.
Οι αρχικές προσφορές φέρονται να ξεπέρασαν κατά πολύ τα 400 εκ. ευρώ που είχε προσφέρει η αζερικη Socar πριν μερικά χρόνια για την απόκτηση του ίδιου ποσοστού στον ΔΕΣΦΑ.www.ert.gr

2018-04-13 09:59:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ