Αντίστροφη μέτρηση για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 30ης Μαΐου

Τις τελευταίες τους προετοιμασίες κάνουν τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες και οι φορείς που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των φορέων που αποτελούν την «Κοινωνική Συμμαχία», για την Τετάρτη 30 Μαΐου.
Και αυτή τη φορά θα υπάρξουν γεωγραφικές διαφοροποιήσεις σε αρκετές πόλεις, που είναι αντανάκλαση των διαφορετικών πλαισίων και προσανατολισμών στις τάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί στις 10.30πμ στην Ομόνοια, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων στις 10.30 έξω από τη ΓΣΕΕ και ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια στις 10.30 στα Προπύλαια.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» με την Απεργία, που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στις 30 Μαΐου 2018 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ..
Στο Ηράκλειο της Κρήτης,  οι φορείς του νομού Ηρακλείου και δίνουν ραντεβού, την Τετάρτη 30/5 στις 8 το πρωί, στο κτήριο της Εφορίας, στο πλαίσιο της Πανεθνικής ημέρας δράσης των Κοινωνικών Φορέων. Εκεί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρία και συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας, ενώ θα ακολουθήσει Συναυλία-διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετέχουν Κρητικοί καλλιτέχνες.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στην Κοζάνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα πέντε Εργατικά Κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, των επιμελητηρίων, των συνταξιούχων και των λοιπών κοινωνικών φορέων & συλλόγων της περιφέρειας.
Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση των φορέων την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 στην πλατεία της Κοζάνης.
Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες της Πιερίας που υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 30 Μάη και να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Στην Αθήνα και στην πλ. Κλαυθμώνος θα δώσει το παρόν το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας, ναυλώνοντας πούλμαν για τη μεταφορά των εργαζομένων.
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, τονίζει μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους νησιώτες που πλήττονται από αυτή την βάρβαρη πολιτική να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Ε.Κ.Σ και των ταξικών σωματείων των νησιών (στη Σάμο στις 10 π.μ στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 12 το μεσημέρι)».
Το Εργατικό Κέντρο Δράμας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και Πανδραμινό Συλλαλητήριο στην πλ. Ελευθερίας στις 7.30 το απόγευμα.
Στο Βόλο, οι φορείς και το εργατικό κέντρο αναφέρουν: «Στις 30 Μαϊου συμμετέχουμε ενωτικά και μαζικά στην «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ» και συνδιοργανώνουμε αγωνιστική συγκέντρωση στις 9 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας, καλώντας και άλλους Φορείς να συμμετέχουν και να διευρύνουν το κοινό Μέτωπο πάλης μας, γιατί ο αγώνας μας θα συνεχισθεί».

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής καλεί όλους τους πολίτες του Θριασίου Πεδίου, τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τους επαγγελματίες τους συνταξιούχους, τους νέους να δώσουν βροντερό παρόν την Τετάρτη 30 Μάη στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας στις 10:00 πμ στην 24ωρη Πανθριασιακή Απεργία, ημέρα Πανεθνικής Δράσης ενάντια στην Λιτότητα – Ανεργία – Υπερφορολόγηση.
Μεταξύ των διεκδικήσεών του είναι:
H ταχύτερη υλοποίηση των δεσμεύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στις περιουσίες των κατοίκων της Μάνδρας
Σχέδιο για την Ναυπηγική βιομηχανία της χώρας
Να σταματήσει η περαιτέρω συρρίκνωση της Χαλυβουργικής
H μη Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ
Να μπει τέλος στον εγκλωβισμό των εργαζομένων της ΣΚΟΤ
Σχέδιο για την Αμυντική βιομηχανία της χώρας
Βελτίωση των συγκοινωνιών ώστε να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της από και προς την περιοχή
Οργάνωση των δομών εκπαίδευσης ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των άνεργων όσο και των εγκλωβισμένων εργαζομένων σύμφωνα με την ζήτηση της αγοράς εργασίας».
Στην Πέλλα, μετά την σύσκεψη των κοινωνικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ Πέλλας αποφασίστηκε η συμμετοχή στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την Απεργία, που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στις 30 Μαΐου 2018 και η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στο Ε.Κ. Πέλλας, στις 11 π.μ. (στην οδό Λιαπτση, στα Γιαννιτσά).
Στη Λέσβο, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο τονίζει: «Όλοι και όλες στην απεργία στις 30 Μάη! Συγκέντρωση στις 11.30 στην πλ.Σαπφούς. Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας!
Στέλνουμε το μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους, για τα συμφέροντα τους τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση των απωλειών μας, να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!».
www.ert.gr

2018-05-29 15:27:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ