Αντικρουόμενα μηνύματα στις ΗΠΑ – «Μάχη ενάντια στο χρόνο» δίνει η Νέα Υόρκη – ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί οι ΗΠΑ να έχουν μπει στο επίκεντρο του κορονοϊού, με πάνω από 1.400 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, όμως η κατάσταση παραμένει μπερδεμένη, καθώς προκύπτουν διάφορα μηνύματα που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους.

Η Νέα Υόρκη έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα του κορονοϊού με πάνω από 1.800 νεκρούς, με τον δήμαρχό της, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να τονίζει ότι δίνει «μάχη ενάντια στον χρόνο».

«Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που σκοτώνει χιλιάδες Αμερικανούς και πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι που δεν χρειάζεται», επεσήμανε. «Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι κάθε πολιτεία, κάθε πόλη πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Δεν είναι αυτό η Αμερική», κατήγγειλε.

Στο μεταξύ, οι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν μπει σε έναν «ανταγωνισμό» για την εξασφάλιση ιατρικού εξοπλισμού, με τον Ντόναλντ Τραμπ να σημειώνει ότι δεν χρειάζονται οι μάσκες.

«Με τις μάσκες, θα είναι πραγματικά προαιρετικό. Μπορείτε να το κάνετε, δεν είναι υποχρεωτικό. Εγώ επιλέγω να μην το κάνω», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από την άλλη, ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, εμφανίζεται αυστηρότερος, ζητώντας από τους πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα.

«Προς όσους δεν παίρνετε στα σοβαρά την κρίση, σας ζητώ να κάνετε καλύτερη δουλειά», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ