Αντώνης Σαμαράς: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για Novartis και σε Μητσοτάκη για Ελληνοτουρκικά

Θα μιλήσω στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής τόνισε σε συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ Παππά-Μιωνή. «Κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής» ανέφερε στην συνέντευξή στα στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακιο» σημειώνοντας ότι «τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν»

Ο πρώην πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, υποστηρίζει ότι «από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης κατονόμασα τη συμμορία και τους είπα ότι “θα τους πάω μέχρι τέλους”. Τότε ειρωνεύονταν. Τώρα κατέρρευσαν. Και όπως είδατε, στην Επιτροπή ο Ρασπούτιν και η παρέα του το έβαλαν στα πόδια. Τώρα πια όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε και όλοι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των σκευωρών. Σε λίγο η προανακριτική θα βγάλει το πόρισμά της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα»
Σχολιάζοντας την ηχογραφημένης συνομιλία Παππά-Μιωνή τόνισε: «Τι να πω εγώ; Τα είπε και τα παραδέχθηκε μόνος του ο γραφικός κ. Παππάς. Ό,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει αλλάζοντας θέσεις κάθε μέρα, δεν πείθουν κανένα. «Μαγαζί» και «παραμάγαζο», με ατζέντες, εκβιασμούς, απειλές, χυδαιότητες και συκοφαντίες, όλα για την “καρέκλα της εξουσίας”». Όσον αφορά στην ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς , ο πρώην πρωθυπουργός την ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο:«Αυτή είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας, και με τη βούλα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου, άλλαξαν την «ατζέντα». Στοχοποίησαν, υπό τις εντολές Ρασπούτιν, τους πολιτικούς αντιπάλους με σκοπό την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ. Τσίπρα».

Αιχμές για Μητσοτάκη
Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τον χειρισμό της κατάστασης από την κυβέρνηση τονίζοντας ότι « η Τουρκία κοντεύει να “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο» και προσθέτει πως για να αποφύγουμε μία σύγκρουση πρέπει να τους «πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα».

Τέλος, ερωτηθείς μήπως «ο ελληνοτουρκικός διάλογος θα ήταν μία διέξοδος για να αποφύγουμε τη ρήξη;» ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζει: «Δεν έχουμε απέναντί μας έναν “καλοπροαίρετο γείτονα” που ζητάει να διευθετήσουμε τις πάγιες διαφορές μας. Έχουμε έναν επιθετικό γείτονα που θέτει συνεχώς νέα ζητήματα και προχωρά σε έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε προκλητικές κινήσεις αναθεωρητισμού-επεκτατισμού εις βάρος μας…Όποιος παίρνει στα σοβαρά τον διάλογο θυμάται πάντα το εξής: Οτι πριν κάτσεις στο τραπέζι, ο απέναντι πρέπει και να σε υπολογίζει και να σε σέβεται. Αλλιώς δεν γίνεται διάλογος.Γι’ αυτό με “πειρατές” δεν διαπραγματεύεται κανείς…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ