Αντ. Μουζάκης στο Πρώτο: Μέχρι τις 27 Αυγούστου οι φορολογικές δηλώσεις – Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ (audio)

«Οι υποβολές των φορολογικών μας δηλώσεων θα μπορούν να γίνουν μέχρι και τις 27 Αυγούστου, ωστόσο αν αυτό γίνει στο τέλος της διορίας θα πρέπει να πληρωθούν δύο δόσεις μαζεμένες μέχρι το τέλος Αυγούστου και στη συνέχεια έξι δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο».

Αυτό τόνισε ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αν υποβληθούν οι δηλώσεις Ιούλιο τότε πάμε κανονικά 8 δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο». Γνωστοποίησε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί κάτι παραπάνω από 800.000 δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων, ενώ όπως είπε «εάν εξοφλήσει κάποιος εφάπαξ τον Ιούλιο την οφειλή του θα έχει μια μικρή έκπτωση της τάξεως του 3%».

Ο κ Μουζάκης επεσήμανε ότι τον Σεπτέμβριο έρχονται και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με την πρώτη δόση να πρέπει να εξοφληθεί τον Σεπτέμβριο και για 6 δόσεις καταληκτικά μέχρι και τον Φεβρουάριο όπως και τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Υπενθύμισε, δε, πως ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ δεν θα γίνει με τις νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, αλλά με τις παλιές, τις περσινές.