Απέπεμψε ο Μακρόν τον Γάλλο πρεσβευτή στην Ουγγαρία

Τα επαινετικά του  σχόλια  για τη μεταναστευτική πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν πλήρωσε με την απώλεια της καρέκλας του ο Γάλλος πρεσβευτής  στην Ουγγαρία.   Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τον απέπεμψε το Σαββατοκύριακο μετά τη διαρροή στα μέσα ενημέρωσης ενός απόρρητου εγγράφου.
Ο Πασκάλ Αντρεανί διορίστηκε νέος πρεσβευτής της Γαλλίας στη Βουδαπέστη και θα αντικαταστήσει τον Ερίκ Φουρνιέ, ο οποίος θα αναλάβει άλλα καθήκοντα, αναφέρει διάταγμα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Στο απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 18 Ιουνίου το οποίο απευθυνόταν στο γραφείο του Μακρόν και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Mediapart ο Φουρνιέ ανέφερε ότι η Ουγγαρία αποτελεί «πρότυπο» για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και ότι οι κατηγορίες περί λαϊκισμού εναντίον του Ορμπάν είναι κατασκευάσματα του Τύπου.
Ο πρώην πρεσβευτής στην Ουγγαρία έγραψε επίσης ότι τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κατηγορώντας την Ουγγαρία για αντισημιτισμό προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη μακριά από τον «πραγματικό αντισημιτισμό» που προέρχεται «από τους μουσουλμάνους στη Γαλλία και τη Γερμανία».
Όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω έγγραφο  ο Μακρόν απάντησε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του πρεσβευτή και ότι δεν αποτελεί επίσημη γαλλική πολιτική.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuterswww.ert.gr

2018-07-02 09:42:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ