Απαγόρευσε τις τουριστικές πτήσεις προς την Τουρκία

H συνάντηση Ερντογάν με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και οι υποσχέσεις που μοίρασε ο Σουλτάνος στο Κίεβο περί επιστροφής της Κριμαίας και προμήθειας με επιπλέον βομβαρδιστικά drone, θα στοιχίσουν στην ήδη βυθισμένη τουρκική οικονομία πολλά εκατομμύρια Ευρώ.

Η απαγόρευση που επιβάλει η Μόσχα για τις πτήσεις από και προς την Τουρκία από την Πέμπτη έως και την 1η Ιούνιου, είναι το πρώτο καμπανάκι του Πούτιν προς τον Ερντογάν, καθώς αν ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να παίζει το παιγνίδι της Ουκρανίας τότε μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Γραμματέας Τύπου του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας για το αν η απαγόρευση πτήσεων προς την Τουρκία σχετίζεται με την συνάντηση Ερντογάν-Ζελένσκι, το αρνήθηκε και το απέδωσε στην κακή εικόνα της πανδημίας στην Τουρκία. Κάτι φυσικά που ουδείς πιστεύει.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μεθαύριο στη Μόσχα, η απαγόρευση προς τους Ρώσους να επισκέπτονται την Τουρκία, αποτελεί μάννα εξ ουρανού για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ένα κομμάτι περίπου 5 εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται ετησίως την Τουρκία μένει ορφανό.

Πηγή: ΕΡΤ

Προτεινόμενα για εσάς