Απαγόρευση ταξιδιών σε Ρωσία και Τυνησία εξαιτίας των παραλλαγών του κορωνοϊού

Το τσεχικό υπουργείο Υγείας απαγόρευσε στους Τσέχους να ταξιδεύουν στη Ρωσία και την Τυνησία λόγω της εξάπλωσης των παραλλαγών του νέου κορωνοϊού σε αυτές τις χώρες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Η Τσεχία κατέγραψε χθες μια άνοδο του εβδομαδιαίου μέσου όρου κρουσμάτων σε 157 από 118 πριν από μια εβδομάδα, μια ένδειξη πιθανής στροφής από την πτωτική τάση που ξεκίνησε μετά την τελευταία κορύφωση του αριθμού λοιμώξεων τον Μάρτιο.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη για τη Ρωσία και την επόμενη εβδομάδα για την Τυνησία, σύμφωνα με το CTK. Και οι δύο χώρες καταγράφουν αύξηση νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Η Τυνησία είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Τσέχους.

Έκτακτη συνεδρίαση

Η κυβέρνηση έχει συγκαλέσει μια έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη για να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Η χώρα έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 120 κρούσματα της παραλλαγής αυτής, που πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική από προηγούμενες του νέου κορωνοϊού, ανέφερε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων, από τις πλέον πληττόμενες από την πανδημία στην Ευρώπη, έχει περάσει τέσσερα κύματα λοιμώξεων και καταμετρά 30.298 θανάτους εξαιτίας της Covid-19.

Πάνω από 3,1 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού και έως χθες είχαν χορηγηθεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters