Απειλεί ο Ερντογάν την Ελλάδα από την Πράγα: «Ξαφνικά μπορεί να έρθουμε τη νύχτα» – Η απάντηση ΜητσοτάκηΣτις ακραίες απειλές κατά της Ελλάδας -και μάλιστα επί ευρωπαϊκού εδάφους- επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για οποιαδήποτε χώρα μας επιτίθεται, η απάντησή μας είναι πάντα: «Ξαφνικά, μπορεί να έρθουμε τη νύχτα. Πρέπει να το γνωρίζουν αυτό» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.«Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα επί του παρόντος. Περιμένω από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές μας για διάλογο σε διμερή βάση, αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες υπό τον μανδύα της ενότητας ή της αλληλεγγύης», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία δεν έχει ποτέ βλέψεις επί του εδάφους ή της κυριαρχίας οποιασδήποτε χώρας. Αγωνιζόμαστε μόνο για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων» είπε ο Ερντογάν και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για ανειλικρίνεια.Σαφής και κατηγορηματική ήταν την ίδια στιγμή η απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ευθεία αντιπαράθεση που επιχείρησε να προκαλέσει ο Τούρκος πρόεδρος στο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε τον λόγο στο δείπνο των ηγετών και στο τέλος της παρέμβασής του κατηγόρησε απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλείΚυριάκος Μητσοτάκης πήρε αμέσως τον λόγο και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών, κατά τις ίδιες πηγές.

«Αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.